Vant et klassesett av Arrfjes

arrfjes

Klasse 9D ved Sortland ungdomsskole deltar på årets tXt-aksjon og etter å ha lest utdraget fra Arrfjes av Terje Torkildsen fikk elevene lyst til å lese mer.

I likhet med flere andre klasser sendte de derfor inn et bidrag i konkurransen om å vinne et klassesett av boken. Og vant!

Her er noen av elevenes gode grunner:

—-

Kjære !les!

Vi leste utdraget av boka «Arrfjes» i nynorsktimen i går. Jeg synes utdraget var veldig spennende, og har svært lyst til å lese fortsettelsen. Da det mystiske skipet kom ble det enda mer spennende og jeg har veldig lyst til å se hvordan det går. Vanligvis er jeg ikke så gla i å lese bøker på nynorsk, men denne var både interessant og enkel å lese.  Jeg likte spesielt møtet mellom Kapteinen og Ejner. Da Ejner veltet inn på Kapteinens kontor med spy i ansiktet. Det er veldig bra at karakterene har personligheter og at man får et bilde av hvordan de er og hvordan de ser ut.

Hei !les!

Jeg vil lese hele «Arrfjes» fordi jeg har allerede lest starten og jeg hater å ikke avslutte en bok.  Utdraget var spennende. Kanskje er det et spøkelsesskip og spøkelsene dreper alle. Kanskje er det et handelsskip. Kanskje er det faren til Ejner, og de levde lykkelig alle sine dager. Eller, kanskje kaptein Nygaard er faren til Ejner? Hvem vet?

Hvorfor vil man lese «Arrfjes»? Jo, nettopp fordi man vil ha svar. Man blir engasjert, man ønsker å ta del, man ønsker å følge Ejner videre og man ønsker å se hvordan eventyret utvikler seg.

Hei !les!

Da jeg begynte å lese gjennom utdraget «Arrfjes» i Tidsinnstilt, bestemte jeg meg straks for å finne denne boken og låne eller kjøpe den. Jeg har mange grunner for dette. Den første er at det er en spennende setting med mange muligheter ut gjennom boken, som store sjøslag og noen angrep på engelske konvoier og slike ting. Den neste grunnen er vi har om denne delen av norsk historie akkurat nå i samfunnsfag, så det er interessant å kunne se denne delen av historien. Hvis dere kommer over boken Cesar i Gaul er den anbefalt på det sterkeste, og da mener jeg ikke den Cesar skrev selv men en adopsjon av den.