Nyhetsbrev om skrive- og lærerkonkurranse

Skrivekonkurranse – nå også for 10. trinn

Som dere vet, følger det med en spennende skrivekonkurranse til årets tXt-aksjon. Konkurransen var i utgangspunktet tenkt som et prosjekt for 9. trinn, men vi har i det siste blitt kontaktet med spørsmål om også 10. trinn kan få delta. På bakgrunn av disse henvendelsene har vi valgt å gi tiendeklassingene mulighet til å være med i konkurransen om de flotte premiene: ti vinnere får reise, opphold og skrivekurs med Vigdis Hjorth med flere; én av vinnertekstene kommer på trykk i neste nummer av Faktafyk; og alle vinnerne blir publisert i Faktafyks e-magasin.

Vi oppfordrer derfor elever på både 9. og 10. trinn til å skrive et innlegg, en novelle, en artikkel eller en annen tekst som uttrykker hva de tenker om klimautfordringene og sende teksten til oss i Foreningen !les. Teksten sendes inn her. Fristen er 19. oktober.

Tilbakemelding – konkurranse for lærere

For å lage en god antologi er vi avhengige av tilbakemeldinger fra dere som bruker den i skolehverdagen. I klassekonkurransen oppfordrer vi elevene til å anmelde årets tXt-antologi, men vi er også svært interesserte i å høre hva du som lærer synes om prosjektet.

Alt du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å:

  • Logge deg på (hvis du ikke allerede har adgang til txt.no, kan du opprette deg som bruker her).
  • Fylle ut tilbakemeldingsskjemaet og sende det til oss senest 1. desember.

Premien er den samme som for elevene: en lærer vinner et forfatterbesøk til klassen, og alle som sender inn et bidrag deltar dessuten i trekningen av ti bokpakker.

Vi blir svært takknemlige for alle som svarer!