Sabotør og Den tolvte spelaren nominert til Uprisen

To bøker som er med i tXt-aksjonen Opprør! er nominert til Uprisen - årets ungdomsbok.

I tXt-aksjonen Opprør! er det med utdrag fra tegnserien Sabotør av John S. Jamtli (Cappelen Damm) og grøsseren Den tolvte spelaren av Tor Arve Røssland (Samlaget). Nå har elever i ungdomsskolen nominerte begge bøkene til Uprisen – årets ungdomsbok.

I Uprisen publiserer norske ungdomsskoleelever anmeldelser av norske skjønnlitterære ungdomsbøker på uprisen.no. En nominasjonsjury på fem ungdommer nominerer fem bøker basert på anmeldelsene. Nominasjonene ble klare i forrige uke og er, i tillegg til Sabotør og Den tolvte spelaren, Bare spille ball av Michael Stilson (Cappelen Damm), Til ungdommen av Linn Skåber, illustrert av Lisa Aisato (Pitch forlag) og Slepp meg av Kathrine Nedrejordet (Aschehoug). Les mer her.

Syv juryklasser over hele Norge skal nå i gang med å lese disse fem bøkene fra perm til perm. Hvilken ungdomsbok som vinner Uprisen 2019, blir klart under Litteraturfestivalen på Lillehammer torsdag 23. mai.

Her kan du lese utdraget til Sabotør og her til Den tolvte spelaren.

Lærerveiledningen til Sabotør finner du her og til Den tolvte spelaren her.

Hva mener ungdom om disse bøkene? Les om Sabotør her og Den tolvte spelaren her.

Jamtli er nominert for første gang, mens Røssland har vært nominert til Uprisen hele fem ganger tidligere. Les intervju med Røssland her.

Som en liten kuriositet, kan vi nevne at omslaget til Den tolvte spelaren for øvrig er laget av skaperen av Sabotør, John S. Jamtli.