Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Cinder – Månekrøniken 1

Cinder bor sammen med stemora Adri, stesøstrene Peon og Pearl, og androiden Iko i Ny Beijing. Hun er en dyktig mekaniker, og en dag dukker prins Kai opp på verkstedet hennes og vil at hun skal reparere hans personlige androide. Samtidig herjer en dødelig pest i byen og da Peon blir smittet, skylder stemora på Cinder. Hun ofrer henne til pestforskning i håp om å finne en kur som kan bringe den ekte dattera tilbake. Men Cinder viser seg å være verdifull for forskerteamet. Hva er grunnen til det, og hvorfor er det så viktig for prins Kai at hun blir med ham på Slottsballet?

Marissa Meyer Vigmostad Bjørke Oversetter: Tore Sand 2017

KAPITTEL
SEKS

Cinder snek seg gjennom den varme natten mens støvlene hennes laget en lyd mot fortauet som om begge beina var av metall. Tomheten dannet et kor av dempede lyder i hodet hennes: lyden av beltene til Iko mot grus, fresingen fra gatelyktene over dem, den konstante duringen fra den magnetiske superlederen under gateplanet. Skiftenøkkelen inne i Cinders venstre legg laget en metallisk lyd for hvert skritt. Men alt ble overskygget av videoen som spiltes om og om igjen i hodet på henne.

Den visuelle enheten hennes gjorde det noen ganger, spilte inn øyeblikk med sterke følelser og spilte dem av om og om igjen. Som déjà vu eller når de siste ordene i en samtale henger i luften lenge etter at stillheten har lagt seg. Normalt kunne hun få minnet til å stoppe før hun ble helt tussete, men i kveld hadde hun ikke kraft til å gjøre det.

Flekken på huden til Peony. Skriket hennes. Sykepleierandroidens nål som trakk Cinders blod fra underarmen. Peony, liten og skjelvende på båren. Allerede døende. Hun stoppet og grep seg om magen på grunn av kvalmen som skjøt opp i henne. Iko stoppet noen skritt lenger frem og lyste på Cinders ansikt, som var fordreid i en fæl grimase.

«Går det bra med deg?»

Lyset beveget seg nedover kroppen hennes, og Cinder var sikker på at Iko lette etter blåmerkeaktige ringer, selv om sykepleierandroiden hadde sagt at hun ikke var infisert.

Istedenfor å svare tok Cinder av seg hanskene og dyttet dem ned i baklommen. Svimmelheten hadde begynt å gi seg, så hun lente seg mot en lysstolpe og trakk inn den fuktige luften. De hadde i hvert fall kommet seg så godt som hjem. Phoenix Tower-bygningen lå på neste hjørne. Bare den øverste etasjen ble lyst opp av den svake halvmånen, resten av bygningen lå i skygge. Vinduene var svarte, bortsett fra noen få som det var lys i, og noen andre som hadde den blåhvite gløden fra nettskjermer. Cinder talte etasjer og fant vinduet til kjøkkenet og soverommet til Adri.

Selv om lyset var dempet, var det fremdeles på i leiligheten. Adri var ikke noen nattperson, men kanskje hun hadde fått med seg at Peony fremdeles var ute. Eller kanskje Pearl var våken og jobbet med et skoleprosjekt eller sendte meldinger til venner sent på natten.

Det var sannsynligvis bedre på denne måten. Hun ville ikke vekke dem.

«Hva skal jeg si til dem?»

Ikos sensor hvilte på gården et øyeblikk, så vendte hun den ned mot bakken på skrotet som lå langs fortauet.

Cinder gned den svette håndflaten på buksene og tvang seg til å gå videre. Uansett hvor hardt hun prøvde, greide hun ikke å komme på noe hun kunne si. Forklaringer, unnskyldninger. Hvordan forteller man en kvinne at datteren hennes er døende?

NB! Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget.

BONUS:

Les mer om forfatteren her.

Det finnes flere bøker i denne serien. Les mer her.

Se boktrailer:

Historien er basert på eventyret Askepott. Les mer om det her.

Boktips:

The Selection – Utvelgelsen

Red Rising. Rød Revolt

Perfekt kjemi

Filmtips:

Til toppen