Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De4: Hyper

Lilly og venninnene Stine, Bea og Julie driver bloggen De4. Lilly har begynt på en eksklusiv privatskole for å nå målet sitt om å bli advokat. Presset her er mye større enn hun er vant til. Karakterene blir dårligere og Lilly vet ikke hva hun skal gjøre for å bli bedre. Klassevenninnen Thea introduserer henne for Ritalin. Ritalin gjør at hun blir mer konsentrert og presterer bedre. Hun skal bare ta en pille, så er det stopp. Problemet oppstår når hun begynner å lyve til venninnene og oppdager at Thea ikke har flere piller igjen. Det er ingen vei tilbake, hun blir selv nødt til å skaffe mer. I dette utdraget våkner Lilly etter en fest hos Thea.

Vera Voss Kagge 2016

11

Lilly våknet av at mobilen plinget. Hun rullet seg rundt, stakk hånden ut av dynen, fomlet rundt på nattbordet, men fant den ikke. Hun satte seg opp, myste trøtt. Den lå på gulvet oppi haugen av klær som hun bare hadde sparket av seg i natt.

Hvordan er formen??? ; )
Thea

Lilly visste ikke helt. Hun måtte kjenne etter. Hodet dunket, og hun var tørr i halsen. Hun hadde definitivt kjent seg bedre før. Mye bedre.

Det kjennes ut som om jeg skal dø … : (
Lilly

Ta en Ibux, en Paracet og en av dem som
ligger i lommen din. Du kommer til å føle
deg kjempefin straks.
Thea

I lommen hennes? Lilly reiste seg. Rommet spant så mye rundt at hun måtte sette seg rett ned igjen. Hun la seg ned på sengen og så opp på verdenskartet som hang på veggen. Landene fløt inn i hverandre. Hun måtte lukke øynene. Da hun åpnet dem igjen, var det litt bedre. Princeton-genseren til pappa var spikret fast til veggen på den andre siden av rommet og minte henne på at hun måtte lese denne helgen. Det var en haug med prøver på mandag. Hun reiste seg igjen og så på klokken: 12.34. Hun listet seg forsiktig ned. Det var helt stille. Hun gikk inn på kjøkkenet. Der lå det en lapp skrevet med mammas sirlige håndskrift:

Pappa og jeg er på lørdagsshopping.
Tenkte du ville hvile ut etter en hard
uke på skolen. Håper formen er bedre i
dag. French toast i kjøleskapet og halspastiller
i skuffen på badet.
Mamma

Lilly elsket egentlig french toast, men akkurat nå ble hun kvalm ved tanken. Hun orket ikke å åpne kjøleskapet engang, i stedet gikk hun ut i gangen og lette i jakkelommen. Der lå det et pillebrett. Ritalin. Tenk om mamma eller pappa hadde funnet det! Ikke det at de hadde for vane å snoke rundt i lommene hennes, men man visste jo aldri … Hun tok brettet og gikk inn på kjøkkenet hvor hun fant Ibux og Paracet helt innerst inne i roteskuffen. Verken mamma eller pappa var noen særlig store fan av smertestillende. Her i huset tok man aldri noe som helst med mindre man nesten holdt på å dø av influensa.

Hun tok én av hver pille og la dem i hånden. Hun hadde sagt til Stine, Julie og Bea at hun ikke skulle ta Ritalin igjen, at det bare hadde vært et engangstilfelle. Men … Dette var bare én til. Ikke to eller tre. Og hun måtte gjøre noe hvis hun i det hele tatt skulle greie å lese i dag. Dessuten hadde hun allerede prøvd det, så hun visste at det ikke var farlig. Hun fylte et glass med kaldt vann og skylte pillene ned. Så gikk hun opp på rommet igjen og la seg på sengen. Hun så på lasset med bøker som ventet på henne på skrivebordet, og sukket. Det fristet lite. Hun sjekket telefonen i stedet. Tre nye meldinger.

NB! Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget.

BONUS:

Les mer om forfatter Vera Voss her.

Sjekk forfatterens egen YouTube-kanal.

Les intervju her og her.

I boka opplever hovedpersonen skolepress. Les mer om temaet her.

Og her.

Hovedpersonen bruker Ritalin for å klare leksene. Det er en medisin som brukes på mennesker med en ADHD-diagnose. Les mer her.

Boktips:
Se andre bøker i De4-serien her.

Les hva ungdom mener om bøkene. Klikk på tittel under.
De4: Anonym
De4: Hevnen
De4: Modellene
De4: Hjerteløs
De4: Hyper 

Musikktips:

Vera Voss har en spotify-profil spillelister med anbefalt musikk. Lytt her.

Til toppen