Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Easy

For et par uker siden ble Jacqueline forsøkt voldtatt på vei hjem etter en fest, men ble reddet i siste sekund av en gutt hun studerer med. Hun har ikke fortalt noen om det som skjedde, selv ikke venninnene. Nå vil de ha Jacqueline med ut på byen igjen, og plutselig dukker det opp en som vil danse med henne.

Tammara Webber Cappelen Damm 2013 Oversetter: Cecilie Winger 2014

*

Lørdag kveld. Igjen truet Erin med å dra meg ut av rommet til tross for alle mine protester og all min motvilje. Denne gangen var vi tre, og vi skulle ned i byen for å lure oss inn på noen kule steder med falsk leg.

«Husker du ikke hvordan den forrige festen min endte?» spurte jeg da hun dyttet en ettersittende svart kjole opp i armene på meg. Selvfølgelig husket hun ikke det; jeg hadde ikke fortalt henne noe. Hun visste bare at jeg hadde gitt meg tidlig.

«Jacqueline, vennen, jeg vet du ikke liker det. Men du kan ikke la Kennedy vinne. Han skal ikke få gjøre deg til noen eneboer, eller en som er redd for å falle for en ny fyr. Herregud, jeg elsker den delen av det – jakten på en ny fyr, alt er ukjent, uprøvd – mylderet av lovende kandidater foran deg som bare venter på å bli oppdaget. Hadde jeg ikke vært så hypp på Chaz, hadde jeg vært misunnelig.»

Når hun sa det på den måten, hørtes det ut som en oppdagelsesferd til en eksotisk verdensdel. Men jeg følte ikke noe i den retning, ikke det aller minste. Det å skulle finne en ny fyr hørtes anstrengende og deprimerende ut. «Erin, jeg tror ikke jeg er klar for …»

«Det var det du sa forrige helg, og da gikk det kjempebra!» Hun rynket pannen, tenkte, og for hundrede gang var det like før jeg fortalte om Buck. «Selv om du gikk tidlig.» Hun hengte tilbake den svarte kjolen jeg ikke hadde tenkt å gå i, og jeg holdt munn og gikk glipp av denne sjansen også. Jeg var ikke sikker på hvorfor jeg ikke klarte å fortelle det. Jeg var mest redd for at hun skulle bli rasende. Det som var enda mer urimelig var at jeg var redd hun ikke ville tro meg. Jeg hadde ikke lyst til å vekke noen av de to reaksjonene. Jeg ville bare glemme.

Jeg tenkte på Lucas, og ergret meg over en ting: Fordi han også gikk på sosøk ble det umulig å glemme, for han var uløselig knyttet til den jævlige kvelden. Han hadde ikke sett på meg hele fredagen – som jeg visste om, da. Hver gang jeg smugkikket bakover, så det ut som om han tegnet, ikke noterte. Han holdt den svarte blyanten lavt i hånden, med ansiktet i konsentrerte folder. Da timen var over, stakk han blyanten bak øret, snudde og gikk ut uten å kaste så mye som et blikk bak seg, førstemann ut av døra.

«I denne får du vist fram godsakene,» sa Erin, og braste inn på mitt revir. Det neste som kom var en ettersittende, lavt skåret lilla topp. Hun nappet den av hengeren og kastet den bort til meg. «Ta på deg taite jeans og slem-biker-dame-bootsa dine. Det er det som kler det der barske, jeg-er-en-utfordring-humøret ditt best også. Du må kle deg sånn at du tiltrekker den riktige typen mannfolk, og hvis jeg gjør deg for søt, bare jager du dem unna med det olme blikket og den irriterende himlingen med de store blå øynene dine.»

Jeg sukket, og hun lo, mens hun tredde den svarte kjolen over sitt eget hode. Erin kjente meg altfor godt.

 

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget.

 

BONUSSPOR

Her kan du besøke hjemmesiden til forfatter Tammara Webber

– Vil du se en trailer av «Easy»? Sjekk ut denne

– Her kan du se og høre en bibliotekar formidle boken

– Easy handler om forelskelse og alt som følger med. Det kan jo bli litt kleint, eller? Sjekk ut denne siden for harde, tørre fakta

– Likte du utdraget, og likte du hele boka? Her er andre bøker som du kanskje også vi like

Simone Elkeles: Perfekt kjemi
Ellen Fjestad: Sammen skal vi holde himmelen
Jandy Nelson: Himmelen begynner her

– Og så finnes det jo veldig, veldig mange kjærlighetsfilmer. Men er ikke dette en av de aller beste?

Eller kanskje denne

Og denne da…

 

Til toppen