Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Slipp hold

Mari og Torger har vært sammen lenge. Hun vet ennå ikke helt hvor hun har ham. Han er litt for opptatt av å vite hvor han har henne. Hvordan kan Mari komme tilbake til den hun var før?
Hvor langt kan hun gå for å sprenge grenser?

Heidi Sævareid Mangschou 2015 2 anmeldelser


Bevissthet skapes aldri uten smerte
CARL GUSTAV JUNG

BLODET DRYPPER PÅ det lysegrønne stoffet før jeg rekker å trekke til meg fingeren.
Jeg stikker den i munnen og smaker jern, jeg ser tøyfibrene trekke til seg det røde, så det blir brunt.
«Gjorde det vondt?»
Jeg snur meg ikke, for jeg kan se i vindusspeilet. Det var Oliver som smelte med døren og fikk meg til å skvette. Han har kommet opp bak meg, og nå lener han seg over skulderen min.
«Nei, men jeg ødela sytøyet.» Jeg holder fingertuppen opp foran ansiktet og gransker den. Putter fingeren i munnen igjen og suger til meg blodet, tar den ut og ser på den. Nålestikket er en ørliten prikk som vokser langsomt.
«Er du redd for blod?» spør han interessert.
Jeg rister på hodet. Må suge på fingeren igjen, for ikke å søle. Jernsmak på nytt.
«Ikke jeg heller.» Han tar opp blusen for å se på flekken.
«Kaldt vann funker, jeg skal ordne det,» sier han og tar den med seg.

**

Oliver har bare bodd i kollektivet i to uker, og han ligner ikke på oss andre. Han har bare svarte klær, piercing i kinnet, øyebrynet og nesen, tatovering på armen og sikkert flere steder.
Og så er han syltynn – David Bowie-tynn.
Jeg har ingen tatovering, men jeg har alltid hatt lyst på.
Jeg har lyst på en liten rad med måner ned langs ryggraden – måner i ulike faser. Fra nymåne til fullmåne. Og med en helt svart måne i midten.
Nå er jeg over atten. Så jeg kan gjøre alvor av det. Men
Torger synes det er stygt med tatovering. Det ser litt skittent ut, mener han. Og kronargumentet: Det er faktisk enkelte jobber man ikke kan få hvis man har tatoveringer. Det samme gjelder piercing.
Torger kommer neppe til å like Oliver. Freak, kommer han til å si. Han tror at alle som ser litt sære ut, egentlig ikke er sånn. At de bare vil virke sånn, for å få oppmerksomhet.
Men jeg synes Oliver virker genuin. Jeg vet at han aldri rører alkohol, og ingen ville vel være avholds bare for å være interessant. Dessuten er han veganer og jobber frivillig for NOAH, og så driver han med taekwondo og studerer koreansk.

**

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne resten av utdraget. Utdraget var hentet fra s. 9-21.

Les mer om forfatteren her.

John Green & David Levithan: Will Grayson, Will Grayson
Sverre Henmo: Natt på Frognerbadet
Rainbow Powell: Elenor & Park 
Jennifer Niven: Dager med blå himmel
Ellen Fjestad: Sammen skal vi holde himmelen

Til toppen