Vinnerne av årets store fotokonkurranse om klima

Vinnerbildet: Dette bildet ble tatt av Maria Grindheim og Victoria Notland fra Moster skule.

Vinnerbildet: Dette bildet ble tatt av Maria Grindheim og Victoria Notland fra Moster skule.

Ungdomsskoleelever fra hele Norge har i høst deltatt i en fotokonkurranse om klima som fulgte med årets tXt-aksjon. Nå har vi kåret vinnerne.

tXt-aksjonen i regi av Foreningen !les er landets eldste og største leselystkampanje og når ut til over 120 000 elever i ungdomsskolen. Årets aksjon har tittelen «Handling bak ordene», og er en antologi med rykende fersk samtidslitteratur for ungdom – valgt ut av ungdom. Med antologien følger konkurranser for å engasjere elevene i tekstene, og i år var det med en fotokonkurranse der oppgaven var å ta bilder egnet til å illustrere en tekst om klima. Nesten 500 bilder ble sendt direkte til Foreningen !les eller tagget med #tXtKlima på Instagram.

Hovedpremien var en MacBook Pro som ble vunnet av Maria Grindheim og Victoria Notland fra Moster skule. De hadde samarbeidet om å ta bildet som vant årets konkurranse. Resten av vinnerne fikk en bokpakke med nye, gode ungdomsbøker.

I tillegg er alle vinnerbildene med i det nye nummeret av Faktafyk, et gratis sakprosamagasin for ungdom som sendes til nærmere 125 000 ungdomsskoleelever i hele Norge. I likhet med resten av magasinet, ligger bildene dessuten tilgjengelig på faktafyk.no.

Dette er vinnerne:
Maria Grindheim, 14 år, Moster skule
Victoria Notland, 14 år, Moster skule
Herman Braathen, 13 år, Kopperud skole
Elias Hovdenes, 13 år, Os ungdomsskole
Ellinor Bentsen Eide, 15 år, Nordberg Skole
Olai Kristoffersen Rødahl, 14 år, Storforshei skole
Karoline Jakobsen Eilertsen, 15 år, Stokmarknes Skole
Maicen Stølen, 14 år, Sveio skole
Oline Kihlman, 14 år, Fløysbonn skole
Lasma Lazdane 15 år, Løten ungdomsskole
Ida Søfing Monsen, 13 år, Risenga ungdomsskole
Marte Karine Knudsen, 13 år, Kirkelund Skole